AFVALLEN BIJ BFIT DEN BOSCH, VINK!

Gezond fit - BFIT Den Bosch personal coach en trainer
Hoe overleef ik : De Carnaval
28 februari 2019
Gezond fit - BFIT Den Bosch personal coach en trainer
Ontmoet Tim
26 september 2019

AFVALLEN BIJ BFIT DEN BOSCH, VINK!

Gezond fit - BFIT Den Bosch personal coach en trainer

Gezond fit - BFIT Den Bosch personal coach en trainer

Na een half jaar diehard te hebben getraind bij Berend van BFIT Den Bosch, kan ik zeggen dat ik bijna 20 kilo ben afgevallen! Hoe ik dat heb gedaan? Dat lees je hier…

Mijn keuzes aan het overdenken

De afgelopen maanden heb ik jullie meegenomen in mijn strijd tegen de kilo’s, met behulp van BFIT Den Bosch. En dat ging behoorlijk met vallen en opstaan. Ik heb er een jaar over gedaan om de knop echt om te zetten, waarna ik vervolgens in een  half jaar even diehard ging. En dat heeft z’n vruchten wel afgeworpen.. en die kilo’s dus ook, haha!!

Maar aan alles komt een einde. Niet aan mijn trainingen bij BFIT hoor.  Ik blijf nog gewoon lekker bij Berend bootcampen, maar de personal trainingen en het stukje voeding is wel voorbij. Dat kan ik nu gewoon zelf. Want ik ben nog niet klaar hè. Ik had mijn eigen doel nog niet gehaald en ik kan ook niet ontkennen dat er met de carnaval ook weer wat pondjes op de heupen zijn gaan zitten. Maar goed, die gaan er zo weer af. Maar hoe heb ik de laatste maanden eigenlijk bijna 20 kilo van me af weten te slaan? Nou zo..

Niet drinken

Ja, een open deur natuurlijk, maar alcohol is wel een boosdoener. En ik dronk niet in die mate dat ik er echt onwijs van aan zou komen, maar het zet je systeem wel stil, dus afvallen zou ook niet gaan gebeuren. Ik heb daarom drie maanden tot kerst geen alcohol gedronken (en ik ben trouwens tot Pasen ook aan het “vasten”). Ik heb twee keer gezondigd. Een wijntje in Parijs en een beker glühwein bij een event. Maar dat mocht, want ik had mezelf 3 “cheatdays” gegund.

Mijn cheatday in Parijs. Eerlijk is eerlijk, in Parijs MOET je wijn drinken, haha!OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dat was trouwens soms nog best lastig, want ik had wel gewoon van die avonden dat ik voor Kuukskes of de Bossche Buik op pad moest. En vaak komt er bij zo’n avond alcohol aan te pas, om nog niet te beginnen over 11-11 en het kwekfestijn. Maar ik heb dat echt volgehouden. Bij La Folieheb ik zelfs een arrangement gekregen met bij de gerechten passende, alcoholvrije cocktails. Maar ook bij veel andere zaken zijn er gelukkig alcoholvrije drankjes, naast de saaie cola en spa rood.

Eten in Parijs

1400 kcal per dag

Ja, je leest het goed. Ik at iedere dag maximaal 1400 calorieën per dag.  Natuurlijk had ik wel eens een uitschieter omhoog, maar ik had ook dagen dat ik zelfs nog minder at. Maar gemiddeld hield ik me wel echt aan de 1400, want dat is al best weinig. En als ik dan meer at, dan ging ik een rondje extra wandelen of had ik in de ochtend al gesport.

Om te kijken of ik mijn 1400 calorieën per dag haalde, had ik een app waarbij ik alles wat ik at en dronk invoerde. De app rekent dan uit hoeveel ik verbruik. Daarnaast stond ik ook iedere dag op de weegschaal. Het gemiddeld van die week, was dan hetgeen dat ik daadwerkelijk was afgevallen. Ik vind dat een slimme manier (credits naar Berend), want je weegt echt niet iedere dag hetzelfde. Sterker nog, als ik ongesteld moest worden werd ik soms ineens wel bijna 2 kilo zwaarder. Bizar.

Bewegen bewegen bewegen

Ik heb in de afgelopen maanden echt heel veel gesport en gewandeld. Ik loop sinds november iedere dag naar mijn werk op de Kruiskamp. Dat is 80 minuten wandelen per dag. Daarbij liep ik op een gegeven moment ook naar de sportschool, had ik twee keer in de week PT en ging ik 3 keer in de week naar de bootcamp van BFIT. Ja, echt veel. Als ik het nu zo opschrijf, is het eigenlijk best bizar. Ik ga nu wel minder sporten, maar wil toch wel blijven bootcampen. En het wandelen naar school is voor mij nu zo vanzelfsprekend, dat ik dat ook gewoon lekker blijf volhouden. Maar ik vind het wel weer tijd worden om ook tijd in andere dingen te steken. Want bewegen is fijn. Maar als je het op een gegeven moment zo veel doet, zeg omgerekend 2 uur per dag, is dat best tijdrovend naast een fulltime baan.

Berend Bijlsma Personal Trainer BFIT

Het resultaat

Ik heb, zoals ik eerder beschreef mijn streefgewicht dus toch net niet gehaald. Maar ik ga gewoon zelf verder. En ik ben echt blij met hoe het is gegaan. Heel cliché, maar het was de ene dag erg leuk, maar soms ook echt niet. Ik had er meer over willen schrijven soms, maar op een gegeven moment heb je daar gewoon geen zin in. Daarbij vond ik het ook niet de moeite om iedere kilo eraf te “vieren”. Maar nu ik naar die foto kijk met Berend samen, ben ik toch wel echt super happy… haha! 19,7 kilo eraf, BAMM! En in totaal bijna 29 centimeter van mijn nek, taille en heupen bij elkaar. En dat heb ik zelf gedaan, maar zonder Berend van BFIT en mijn maatjes bij de BFIT bootcamp, want die moet ik ook echt niet vergeten, was het niet gelukt! Dus, THANKS!! En tot donderdag, haha. Dan ga ik weer bootcampen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *