BFIT 2.20

Gezond fit - BFIT Den Bosch personal coach en trainer
“Door de enthousiaste aanpak in de training en begeleiding bij BFIT kreeg ik deze keer wel het vertrouwen dat het goed zou komen.”
2 december 2019
Gezond fit - BFIT Den Bosch personal coach en trainer
Is afvallen moeilijk? Nee!
30 december 2019

BFIT 2.20

Gezond fit - BFIT Den Bosch personal coach en trainer

Gezond fit - BFIT Den Bosch personal coach en trainer

Het jaar loopt op zijn einde. De feestdagen staan voor de deur en het wordt kouder. Natuurlijkerwijs trekken we dan meer naar binnen. Binnen in ons huis waar het lekker warm en comfortabel is.  December is voor mij bij uitstek de maand waarin ik stil sta bij het afgelopen jaar en evalueer en reflecteer. Cliché, ik vind van niet want voor mij werkt het. Ik kijk vooruit waar ik naar toe wil en kijk achteruit om te zien waar ik vandaan kom, wat ik mee wil nemen en wat ik laat liggen. En op dat pad wil ik jullie deze keer meenemen.

Naast dat ik personal trainer ben, ben ik ook ondernemer. En ligt hierin vooral mijn uitdaging. Het constante proces van innoveren, evalueren, problemen oplossen is een enerverende en uitdagende taak. Inmiddels ben ik ruim 3 jaar ondernemer en ben ik enorm trots op wat ik nu al heb bereikt. Toch voelt het vaak ook als begin. En over dat begin en dan met name over door-beginnen in die fase ben ik nu gekomen.

Door-beginnen staat voor mij voor verder gaan met dat wat energie oplevert en achterlaten wat zijn waarde heeft gehad. Ik merkte afgelopen maanden dat wat “lui” begon te worden. Na een hectische periode waarin ik mijn studie afsloot, mijn eigen bedrijf aan het leiden was, een huis kocht, en deze met mijn vriendin verbouwde heb kwam ik aan in een periode van rust. Een “beloning” in de vorm van een week vakantie om eens stil te staan bij wat er nu precies afgelopen 3 jaar gebeurd is, op welke stroom ik heb gezeten en wat mij dat gebracht heeft.

Tijdens mijn diploma-uitreiking kwam ik tot 2 realisaties. Aan de ene kant was ik blij dat ik dit hoofdstuk eindelijk kon afsluiten en aan de andere kant voelde ik ook dat de prikkel die de studie me gaf weg viel. Er kwam ruimte voor nieuwe prikkels, ideeën en dat werden uiteindelijk beweegkriebels.

De denker in mij heeft alles goed overwogen, de voeler in mij heeft me bevestigd dat ik verder mag gaan bewegen met BFIT. Mijn “vertrouwenspersonen denk en voeltank” heb ik ingeschakeld om mijn ideeën te bespreken.  En dat alles heeft ertoe geleid dat ik heb besloten om BFIT een “facelift” te geven en de volgende stap in het ondernemen te gaan nemen. Deze operatie zal in stappen gaan verlopen en van de eerste stappen wil ik jullie graag op de hoogte brengen.

Facelift per 1 januari 2020

  1. Facelift naam BFIT
  2. Facelift Logo BFIT
  3. Bootcamp wordt vervangen door….
  4. ?

Facelift naam BFIT

BFIT word BFIT Personal Coach & Training. BFIT Personal Coach & Training levert maatwerk. We doen het samen, geen eenrichtingsverkeer, maar tweerichtingsverkeer. De naam van personal trainer past niet meer bij de dienstverlening die ik bied. De naam van personal trainer is te eenzijdig voor de veelzijdigheid die ik bied. Naast training is coaching standaard onderdeel van alle trajecten. En trainen, hard en functioneel trainen blijven we gewoon doen.

Facelift Logo

Tijdens mijn assessment voor mijn afstuderen kreeg ik een beoordeling op mijn bedrijf van 2 professionals. Dat leverde een boeiend gesprek op mede ook omdat het starten van eigen onderneming tijdens de studie geen standaard gang van zaken is. Ik kreeg te horen dat ik een erg sterke visie en missie had en dat ik die ook in woord strek uitdroeg. Als belangrijkste feedback gaven ze mij mee dat mijn logo niet overeenkwam met hetgeen wat ik uitdroeg. En daar was ik het volledig mee eens.

Drie jaar geleden heb ik het huidige logo in de keuken van mijn toenmalige bijbaan getekend op een velletje papier en dat laten uitwerken naar een professioneel logo. Nu 3,5 jaar verder en een bak aan ervaring in mijn Aquabags is het tijd om het logo van een frisse golf te voorzien.

Mijn nieuwe logo past bij mij en bij mijn onderneming. Water is op verschillende manieren verbonden is met mijn bedrijf. Ik ben specialist in het training geven met de Aquabags. Cliënten ervaren een golvende beweging in het proces waar ze doorheen gaan. Water staat voor verandering, uitdaging en roering. Na dit proces kom je in rustig water terecht en ben je klaar voor de volgende golf van het leven. Een golf kan krachtig zijn maar ook zacht kabbelend. Ik werk op basis van wederzijds commitment. Vrij trainen zonder “nooduitgang”. Dit betekent dat ik je “vrij” laat in je keuzes en mee ga in jouw stroom en proces maar niet schroom om een krachtige golf in te zetten als dat nodig mocht zijn.

Bootcamp stroomt uit…

Een van de moeilijkste keuzes die ik gemaakt hebt is de beslissing om te stoppen met het geven van de bootcamps. De bootcamps daar ben ik mijn onderneming mee gestart begonnen en daarom was het ook een lastige beslissing om hiermee te stoppen. Maar iemand vertelde mij ooit dat wanneer je het “te druk” hebt mag je ruimte maken voor iets nieuws. Dat nieuws daar was ik al langere tijd mee bezig.  Alleen had ik hier simpel weg de tijd en de ruimte niet voor. Door de bootcamps stop te zetten ontstaat de ruimte die nodig is om een nieuwe dienst te introduceren.

Mijn wens is om meerdere mensen op een toegankelijkere manier te ondersteunen bij hun proces. Op een manier die persoonlijk, van optimale kwaliteit en doelgericht is. En dat is geworden: Small Group Training

……. Small Group Training stroomt in

Small Group Training is een dienst waarbij 4 mensen in een groep trainen werkend aan hun persoonlijke doelstellingen met of zonder een gemeenschappelijk overeenkomst. Een traject van 3 maanden waarin we individueel maar met elkaar werken aan het doel. We starten met een intake waarin we samen het doel bepalen. Vooraf doen we een 0- meting en dan na 1,5 maand een 1-meting en aan het einde nog een 2-meting. Een duidelijk proces, meetbaar, persoonlijk en doelgericht. In een later stadium deel ik hier meer informatie over.

???

En er komt nog meer. Het stroomt en beweegt. 2020 gaat een jaar van vernieuwing en verandering worden. Ik heb er zin in!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *