Gast Blog : Kuukskes, Food & Lifestyle Blog

bfit personal training personal trainer den bosch voedingsadvies bootcamp
Ervaring Eefje
12 december 2017
bfit personal training personal trainer den bosch voedingsadvies bootcamp
Het verhaal van Marina
6 maart 2018

Gast Blog : Kuukskes, Food & Lifestyle Blog

bfit personal training personal trainer den bosch voedingsadvies bootcamp

Schrijven over mijzelf, dat doe ik niet zo vaak. In het begin van deze blog, was ik heel gericht op gezond eten en sporten. Dat is met de tijd behoorlijk veranderd. Ik ben eigenlijk over van alles gaan schrijven, heb een tijdje stilgezeten met de blog en ben nu weer lekker actief bezig. Maar waar ik eigenlijk nooit meer over schrijf is sporten en bewegen. En daar ga ik nu verandering in brengen, met denk ik een van mijn meest kwetsbare blogs ooit. Ik ga je namelijk iets vertellen over iets wat ik sinds een paar weken doe: Personal Training bij BFIT Den Bosch.

Waarom ik al een tijd niet veel over sport heb geschreven? Gewoonweg omdat ik ook veel minder heb gesport. In Rotterdam hockeyde, zwom ik en liep ik hard. Maar zodra ik hier kwam wonen, moest ik enorm mijn draai vinden. Daarnaast moest ik erg wennen aan een fulltime baan en maakte ik zulke lange dagen, dat ik veranderde in een ingezakte pudding. Ik kwam behoorlijk aan en het bijhouden van een kuukskes was dan ook niet altijd even gemakkelijk. Ik probeerde wel te sporten, maar waarschijnlijk herken je zelf ook wel die drempel om naar de sportschool te gaan, die door uitstel niet langer een drempel is, maar meer de Mount Everest.

Daar kwam gelukkig in het najaar verandering in. Ik volgde BFIT al een tijd via Instagram en heb voor de zomer een keer een bootcamp meegedaan. Super tof, want Berend, de eigenaar van B-Fit, gebruikt onder andere met aquabags. Materiaal dat ik zelf nog niet eerder had gezien (hier vertel ik later meer over). Naast de bootcamps kun je ook kiezen voor Personal training of lifestyle coaching. Je werkt dan onder andere met trainingsschema’s en je krijgt voedingsadviezen op maat. Ik was van plan om vaker te gaan bootcampen, maar kreeg het druk op werk en liet me leiden door de drempel, waardoor ik het niet deed. Toch hielden we contact. En besloot ik om na de zomer Personal Training te gaan volgen.

Ik kan je vertellen, ik was echt KEI nerveus. Ik had de sportschool al een tijdje niet van binnen bekeken, ik zag die aquabags liggen en ik dacht echt.. Mennn.. HELP. De eerste training vond ik dan ook gelijk kei heftig. Ik was ook echt niet klaar voor die materialen. Dus besloten we eerst te gaan trainen met apparaten en losse gewichten. Ik begon van voor af aan. Eerst de grote spiergroepen, trainen op techniek en nog niet per se op gewicht. Gewoon rustig. De eerste paar keren voelde ik me echt en circus-aap. Maar door de aanpak van Berend veranderde dat vrij snel.

Wat hij doet? Zoals hij zelf zegt, niet zo veel, haha. Nou ik vind van wel. Ten eerste legt hij dingen duidelijk uit. Hij werkt vanuit bewegingen die je in het dagelijks leven ook maakt, maar intensiveert ze. Hij maakt je bewust van de bewegingen die je maakt en corrigeert je op een prettige manier. Daarbij loopt hij ook wel rond, waardoor ik niet steeds het gevoel heb dat iemand naar me kijkt, terwijl ik moeilijke gezichten trek tijdens een shoulderpress (god.. dat is duidelijk niet mijn favoriete spiergroep om te trainen). En het belangrijkste is denk ik wel het vertrouwen dat hij je geeft. Want zonder vertrouwen bereik je sowieso je doelen niet.

Sinds twee weken durf ik het aan om te trainen met de materialen waarin hij zich heeft gespecialiseerd. De aquabags. Maar wat zijn die aquabags dan? Bij aquabags wordt er gebruik gemaakt van de traagheid van het water (hydro inertia). Het materiaal zorgt steeds voor instabiliteit, waardoor ik me nog bewuster wordt van bewegingen die ik maak. En daarbij is het gewoon extra gewicht dat je draagt. Maar vooral aan die instabiliteit moet ik gaan wennen. De oefeningen worden in circuitvorm gedaan en worden steeds een beetje moeilijker.

Hoe mij dit vergaat? Daar zou ik eigenlijk meer over willen schrijven. Ik ben van plan om hier een soort van journal over bij te houden. Maar voor nu vind ik dit even spannend zat, dus ik wacht even de reacties op deze blog af. Ik ben in ieder geval super blij dat ik weer met plezier aan het sporten ben, nieuwe dingen leer en dat er iemand is die me hier bij helpt. Ik durfde het zelfs aan om een ontzettende fitgirlselfie in de spiegel te maken. Berend was er minder blij mee. Maar dat maakt voor nu even niet uit, haha. Thanks BFIT.

Lees meer van Kuukskes en volg haar online op instagram, facebook en haar website.

Volg BFIT

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *