Ik voel me lekkerder, ik voel me fit, slaap beter en krijg hierdoor meer overzicht en rust in mijn hoofd!

Gezond fit - BFIT Den Bosch personal coach en trainer
Patroon doorbroken – terug in beweging  – doelstellingen behaald – geweldig resultaat
7 september 2018
Gezond fit - BFIT Den Bosch personal coach en trainer
Hoe overleef ik de kerstdagen…
20 december 2018

Ik voel me lekkerder, ik voel me fit, slaap beter en krijg hierdoor meer overzicht en rust in mijn hoofd!

Gezond fit - BFIT Den Bosch personal coach en trainer

In juni 2015, ruim 3 jaar geleden veranderde mijn leven van; student met bijbaan in de horeca naar 40 urige kantoorbaan. Ik behaalde mijn diploma en had het geluk direct na mijn afstuderen een baan te vinden in Utrecht. Ik kom zelf uit Den Bosch dus elke dag file rijden hoort er dan bij. Ik realiseerde me toentertijd niet dat heel mijn leven zou veranderen.

Destijds werkte ik ruim 20 uur per week in een druk bezochte brasserie in hartje Den Bosch waar het flink aanpoten was vaak zonder pauzes. Ik kon eten en drinken wat ik wilde zonder me druk te maken over mijn figuur. Als kind heb ik altijd veel gesport: zwemmen, dansen, schaatsen, turnen.. ik vond eigenlijk alles leuk. Maar sinds de tienerjaren deed ik weinig tot niets aan sport.

Gezond fit - BFIT Den Bosch personal coach en trainer

 

In de afgelopen 3 jaar merkte ik dat ik geleidelijk wat kilo’s aankwam. Wat ik in het begin niet erg vond maar na 2 jaar begon ik me eraan te ergeren. Ik heb meerdere pogingen gedaan om naar de sportschool te gaan maar dat duurde dan niet langer dan twee weken. Ik kon de balans niet vinden. Ik gebruikte altijd het excuus dat ik “te druk” was. Te druk met 40 uur werken, file rijden, huishouden, sociale contacten onderhouden, etc.etc.

Ik had de behoefte om naast kilo’s kwijt te raken vooral de behoefte om in balans te komen. Ik sprak met mezelf af dat ik me weer fijn wilde voelen in mijn eigen lichaam. Van deze afspraak zal ik nooit spijt krijgen. Samen met Berend ging ik aan de slag. Onder zijn coaching heb ik drie maanden lang getraind en bezig geweest met mijn voeding. Wat een mooie ontdekkingstocht! De eerste vier weken waren intens; minder eten en 3 x per week sporten. Naast de bootcamp trainingen stond ik ook iedere ochtend voor mijn werk op de crosstrainer. Het was een mooie aanvulling om genoeg beweging te krijgen en de dag energiek te beginnen.

Fysiek en mentaal is er veel veranderd. De kilo’s en centimeters vlogen eraf en ik begon sporten leuk te vinden. Daarnaast kwam ik tot het besef dat ik in de afgelopen jaren niet lief voor mijn lichaam en dus ook voor mijzelf ben geweest.
Het onderhouden van mijn lichaam werd weer belangrijk. En dat betekent niet alleen sporten maar ook rusten en bewuste keuzes maken over voeding. Voorheen ging ik altijd maar, plande mijn dagen dusdanig vol; ik had overal tijd voor behalve voor mijzelf. Ik heb leren luisteren naar mijn lichaam en geest.

Ik gebruikte altijd het excuus dat ik “te druk” was. Te druk met 40 uur werken, file rijden, huishouden, sociale contacten onderhouden, etc.etc.

Ik train nu 3 tot 4 keer per week, let op mijn voeding, en als je dan ziet welke resultaten je boekt is het voor mij een drijfveer om fanatiek door te gaan. Ik voel me lekkerder, ik voel me fit, slaap beter en krijg hierdoor meer overzicht en rust in mijn hoofd. En het allerbelangrijkste is dat ik de afspraak met mijzelf ben nagekomen; ik voel me weer fijn in mijn eigen lichaam.

Lieve Berend bedankt voor je goede coaching, het bemoedigen, je betrokkenheid, deskundigheid en je luisterend oor. Het enige wat je van me vroeg was commitment maar met hulp van jou heb ik er zoveel meer voor terug gekregen.

Naomi leerde de keus maken voor  volwaardige voeding, hervond haar plezer in het sporten en maakte ook op persoonlijk vlak enorme stappen. Een leuke bijzaak is dat ze 7,8 kilo afviel, verloor in totaal 25,5 centimeter en verlaagde ze haar vetpercentage met ruim 11%. Super trots op jouw resultaat!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *