Patroon doorbroken – terug in beweging  – doelstellingen behaald – geweldig resultaat

Gezond fit - BFIT Den Bosch personal coach en trainer
Ik moest er echt aan geloven.. op naar de sportschool…
7 september 2018
Gezond fit - BFIT Den Bosch personal coach en trainer
Ik voel me lekkerder, ik voel me fit, slaap beter en krijg hierdoor meer overzicht en rust in mijn hoofd!
14 december 2018

Patroon doorbroken – terug in beweging  – doelstellingen behaald – geweldig resultaat

Gezond fit - BFIT Den Bosch personal coach en trainer

Gezond fit - BFIT Den Bosch personal coach en trainer

Het was ruim twee jaar geleden dat ik een sportschool van binnen had gezien. Vanuit een actieve leefstijl was ik beland in een impasse op het gebied van bewegen.  Het niet aanpassen van mijn voeding aan die minder actieve levensstijl  en het toevoegen van voedingsmiddelen die niet bij een volwaardig voedingspatroon horen had ervoor gezorgd dat er op het gebied van fysieke fitheid veel winst te behalen viel. Ik was al een tijdje aan het rondkijken en had de website van Bfit al een paar keer bestudeerd. Ondanks dat de informatie en de uitleg over de manier van trainen en begeleiding me aansprak duurde het toch nog even voordat ik  contact op nam.

Eind mei was het dan zover. Ik mailde met Bfit voor informatie over de mogelijkheden. Berend nodigde mij daarop uit voor een kennismakingsgesprek. Tijdens dit gesprek gaf hij duidelijk zijn visie op bewegen, voeding en leefstijl weer. Berend gaf aan dat actief leren, ervaren  en komen tot zelfsturing uitgangspunten zijn bij zijn manier van begeleiden. Zijn heldere kijk op bewegen, zijn kennis, zijn kritische houding ten aanzien van voedingshypes en zijn affiniteit met plantaardige voeding sprak me direct aan. Door zijn rustige en open houding voelde ik me ook meteen op mijn gemak.  De enige voorwaarde die er aan mij gesteld zou worden bij het aangaan van een begeleidingstraject was commitment. Een duidelijke en eerlijke voorwaarde vond ik en een  afspraak voor een kennismakingstraining was dan ook het logische vervolg.
Een dag later melde ik me enigszins bevreesd voor die training. Ik zag op tegen de confrontatie met mezelf. Daarnaast was het ook de eerste keer dat ik kennis zou maken met het trainingsspecialisme van Berend, Ultimate Instability. Een manier van trainen waarbij gebruik gemaakt wordt van Aquabags. Het werd me al snel duidelijk dat de Aquabags zorgen voor een extra dimensie bij het trainen. Het bewegende water doet een beroep op je concentratie en je vermogen tot herstellen van je eigen beweging.  Het was uitdagend, zeker niet makkelijk maar wel direct leuk. De uitleg van Berend bij iedere oefening, zijn geduld, rust en humor gecombineerd met zijn scherpe manier van observeren en de vertaling van die observatie naar praktische aansturing zorgde ervoor dat ik al snel door had dat dit de meerwaarde van een goede personal trainer is.
Al tijdens de training besloot ik dan ook om me te gaan laten begeleiden door Berend.  Twee maal per week personal training met aanvulling van deelname aan bootcamptrainingen zodra de eerste basis neergezet was.  Wat Berend betreft had ik gelijk deel kunnen gaan nemen aan de bootcamptrainingen. Ik vond zelf dat ik nog wat extra tijd nodig had om die stap te kunnen zetten. Na een kritische kanttekening van Berend bij het gewichtsverliesdoel dat ik mezelf gesteld had was een overeenkomst over de doelen snel bereikt.  We hebben afgesproken te gaan werken aan verbetering van de algehele conditie, toename in kracht en gewichtsverlies waarbij het hervinden van plezier in bewegen en blessurevrij blijven de basis zouden vormen.
En nu zijn we 3 maanden verder. De tijd is omgevlogen en in die tijd hebben we alle gestelde doelen behaald. Ik train met veel plezier meerdere keren per week zonder blessures opgelopen te hebben. Na 6 weken ben ik op eigen initiatief ook aan bootcamptrainingen deel gaan nemen. Mijn voeding is in balans en aangescherpt op de punten waar dat nodig was. Ik ben zelf in control en heb inzicht gekregen in de natuurlijke schommelingen in mijn gewicht. Ik ben uitdagingen niet uit de weg gegaan en voel me fysiek en mentaal vitaler.

De weegschaal geeft een gewichtsverlies van ruim 14 kilo aan. In totaal zijn er 34 cm verdwenen. Een geweldig resultaat waar ik erg blij mee ben.

Berend, dank je wel voor je deskundige en persoonlijke begeleiding, je scherpe blik en je directe en eerlijke manier van communiceren. We hebben een top resultaat neergezet en je hebt je claim dat jouw manier van begeleiden praktisch uitvoerbaar, sociaal inpasbaar en niet te streng is meer dan waar gemaakt. Een betere investering in mezelf had ik niet kunnen doen. Ik ben benieuwd wat de volgende periode gaat brengen want we gaan nog even door. Het patroon is doorbroken, ik ben weer in beweging en ik heb de smaak te pakken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *