“Door de enthousiaste aanpak in de training en begeleiding bij BFIT kreeg ik deze keer wel het vertrouwen dat het goed zou komen.”

Gezond fit - BFIT Den Bosch personal coach en trainer
Ontmoet Tim
26 september 2019
Gezond fit - BFIT Den Bosch personal coach en trainer
BFIT 2.20
4 december 2019

“Door de enthousiaste aanpak in de training en begeleiding bij BFIT kreeg ik deze keer wel het vertrouwen dat het goed zou komen.”

Gezond fit - BFIT Den Bosch personal coach en trainer

Gezond fit - BFIT Den Bosch personal coach en trainer

In april heb ik informatie opgevraagd bij BFIT Den Bosch over de mogelijkheden van personal training. Na een aantal mislukte pogingen om mijn leefstijl te veranderen, had ik niet kunnen verwachten dat ik nu zo, met twintig kilo lichter, weer de deur zou uit lopen. Een mooi begin voor de toekomst, waarvoor ik BFIT erg dankbaar voor ben.

Eind vorig jaar kwam dat moment waar ik altijd bang voor was. Op advies van een trainer in een andere stad liet ik me prikken op diverse waarden. En toen kwam de uitslag van een algemene bloedtest. Dan hoor je van je huisarts dat er een aantal waardes niet goed zijn. Naast een te lage score van vitamine D ook een gemiddelde HbA1c-waarde (suikerwaarde) van boven de 75. Dat is even schrikken, vooral voor een man rond de dertig jaar. Maar welk sport- of voedingsadvies ik ook volgde, het had geen resultaat. Totdat ik een andere trainer besloot te zoeken, en deze vond bij BFIT Den Bosch.

Door de enthousiaste aanpak in de training en begeleiding bij BFIT kreeg ik deze keer wel het vertrouwen dat het goed zou komen. Nu, een half jaar later, is mijn gewicht met twintig kilo gedaald en is mijn HbA1c-waarde weer rond de gewenste waarde. Mijn medicatie is inmiddels voor een groot gedeelte afgebouwd. Prachtig om te zien dat de gewenste inzet ook leidt tot zulke mooie resultaten.

Bij BFIT kreeg ik geen voorgeschreven voedingslijst. Nee, elke week werd er gekeken of mijn productkeuzes voldeden aan de eisen die een uitgebalanceerd eetschema stelt. Producten die vermeden moesten worden en/of aangepast werden besproken, en al doende leerde ik zelf de betere keuzes te maken. Mijn keuzes legde ik vast in een voedingsapp waar BFIT toegang toe had, zodat er meegekeken kan worden. Door de app leer je betere keuzes te maken, omdat je goed kon zien hoeveel calorieën, koolhydraten, eiwitten en vetten je inneemt. Uiteindelijk gaat die informatie in je hoofd zitten, en neem je dit mee in je dagelijkse ritme.

De wekelijkse personal trainingen heb ik als waardevol gevonden. Het individuele trainen heb ik erg fijn gevonden. De oefeningen met de ‘waterbag’ zijn uitdagend om te doen, en zorgt ervoor dat je zowel je kracht als coördinatie verbeterd. Naast mijn gewone wekelijkse activiteiten, wandelen, was dit een mooie, intensieve activiteit.

Onverwacht komt er aan mijn samenwerking met BFIT een einde. Doordat ik plotseling een appartement in de Betuwe heb toegewezen gekregen, is de afstand naar ’s-Hertogenbosch te groot geworden. De coaching zal ik missen, maar de geleerde lessen kan ik verder toepassen. In mijn nieuwe woonplaats hoop ik verder te gaan, waar we nu zijn gebleven. Voor iedereen die zijn leefstijl wil aanpassen, wil ik de werkwijze van BFIT van harte aanbevelen.


Bart van der Meijden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *