Ik kan het dus echt iedereen aanraden die wat kilo’s kwijt wilt, of belangrijker, die beter in zijn vel wilt komen te zetten.

Gezond fit - BFIT Den Bosch personal coach en trainer
Hoe overleef ik de kerstdagen…
20 december 2018
Gezond fit - BFIT Den Bosch personal coach en trainer
Hoe overleef ik : De Carnaval
28 februari 2019

Ik kan het dus echt iedereen aanraden die wat kilo’s kwijt wilt, of belangrijker, die beter in zijn vel wilt komen te zetten.

Gezond fit - BFIT Den Bosch personal coach en trainer

Ik vond mezelf eigenlijk niet te dik. Tuurlijk, er konden wel wat kilo’s af maar ik had er ‘niet echt’ last van. Dat was vroeger in mijn tienerjaren overigens wel anders, toen ging ik namelijk nooit mee zwemmen omdat ik me ervoor schaamde om in mijn zwembroek te lopen. Doordat ik altijd al ‘dikker’ was dan de rest lette ik altijd wel goed op wat ik at en dat ik niet te veel at. In ieder geval, doordeweeks dan, in het weekend was het namelijk feest en trakteerde ik mezelf op van alles lekkers. En sporten, als ik eenmaal bezig was, was het lekker, maar verder zag ik het als een noodzakelijk kwaad om niet helemaal dicht te slibben.

 

Ik vond het nog steeds niet altijd even fijn om in een zwembroek te lopen, maar het weerhield me er voortaan niet meer van om zonder shirt te lopen. Die ‘schaamte’ was ik wel voorbij gegroeid met de jaren. En daarnaast bleef mijn gewicht altijd wel stabiel met deze levenswijze. Ik kon er dus wel mee leven.

Het omslagpunt kwam echter op het einde van de zomer. Ik had een drukke festivalzomer erop zitten waar ik als DJ bij ieder optreden mijn eigen fotograaf bij had. Hierdoor zag ik mezelf dus vaak terug op foto’s en filmpjes en begon ik mezelf steeds meer te irriteren aan mijn zwemband. Vooral aan de achterkant kwam deze echt door mijn shirt heen. De drang om die zwemband kwijt te raken werd dus steeds groter. Ik trainde al enige tijd bij BFIT/ Berend. Maar toen ik een een instagram-post zag van de resultaten van een iemand uit het B in Control programma van Berend besloot ik om een eerste stap te gaan zetten.

Na een eerste gesprek met Berend waarin hij vol enthousiasme vertelde over zijn werkwijze (en waarin ik er ook achter kwam dat een zakje chocolade pepernoten van 300gram 1500 calorieën is en een Tripel Karmeliet 300 calorieën) werd ik ook aangestoken door zijn enthousiasme. Al had ik ook twijfels, het betekende dat ik er dan ook veel voor moest laten (zie bovenstaande regel over chocola en speciaal bier) en, zoals eerder gezegd, kon ik redelijk leven met hoe ik eruitzag. Kon ik wel die commitment bieden die Berend mij vroeg?

Maar na enkele dagen in de testweek was ik er al achter dat ik die commitment zeker kon bieden en ging ik er meteen volle bak voor. Doordat ik doordeweeks al oplette op wat ik at had ik er geen enkele moeite mee om minder te mogen eten of met het laten staan van bepaalde minder gezonde etenswaren. Wat het ook makkelijker maakte was dat ik leerde dat bepaalde etenswaren waarvan ik dacht dat deze niet goed voor je waren (bijvoorbeeld pindakaas) wel goed voor je zijn. En dat ik gezonde voeding ontdekte die ik ervaarde als een ‘traktatie’.

Ook had weinig moeite met mijn grootste zorg: de weekenden. Qua eten en snoepen dan, de biertjes liet ik in de eerste weken namelijk nog niet echt staan. Maar door de goede resultaten in de eerste weken ging ik ook daarin al snel minderen. Het verliezen van kilo’s en het er steeds beter uitzien in de spiegel werkt namelijk motiverend.

Ook het meer gaan sporten (van nog geen gemiddeld twee keer per week naar minimaal vier keer per week) viel me totaal niet zwaar. Ik ging zelfs vaker sporten dan de afgesproken vier keer in de week. Doordat ik fitter en fitter werd ging ik ook echt plezier krijgen in het sporten. Uiteindelijk heb ik in de 13 weken tijdens het programma iedere week wel gemiddeld 5 à 6 keer gesport. Daarnaast ging ik bijvoorbeeld ook veel vaker de fiets pakken in plaats van de auto.

Ik kan het dus echt iedereen aanraden die wat kilo’s kwijt wilt, of belangrijker, die beter in zijn vel wilt komen te zetten.

En nu na het programma sport ik nog steeds minimaal 4x in de week en pak ik nog steeds vaker de fiets dan de auto. Ook al is het weer kouder en natter. Het zit er gewoon ingeslepen en ik vind het echt heerlijk.

Maar wat het allerfijnste aan het programma was, naast dat ik mijzelf lichamelijk steeds beter ging voelen, dat ik mijzelf ook mentaal beter en beter ging voelen. Het programma gaf mij weer de balans terug in mijn leven en een duidelijke focus die ik op dat moment echt nodig had/ miste. En die balans heb ik nu één maand na het einde van het programma nog steeds.

Gezond fit - BFIT Den Bosch personal coach en trainer

Het programma heeft mij geleerd dat je ook superlekker kan eten terwijl het toch een gezonde maaltijd is, dat sporten toch wel fijn kan zijn, en dat je best mag ‘zondigen’ zolang je maar compenseert. Door het B in Control programma heb ik nu in ieder geval de wijsheid in pacht voor een gezonde maar zeker ook lekkere en fijne levensstijl. En doordat deze levensstijl in mijn systeem zit blijf ik ook zonder dat ik erop moet letten op gewicht.

Ik kan het dus echt iedereen aanraden die wat kilo’s kwijt wilt, of belangrijker, die beter in zijn vel wilt komen te zetten. Berend begeleid je echt goed en geeft jou de tools, het enige wat je zelf moet inbrengen om er een succesverhaal van te maken is commitment. Maar uiteindelijk gaat ook dat vanzelf door de resultaten die er absoluut behaald gaan worden.

 

Peter behaalde fantastische resultaten. Hij verloor in totaal 30 centimeter, 10,2 kilo en verlaagde zijn vetpercentage met 6,3%. Super trots op wat hij heeft bereikt en wat hij heeft betekent voor het BFIT BinControl programma.  Met zijn kritische vragen en scherpe inzichten heeft hij niet alleen zijn eigen gezondheid naar een hoger niveau getild, maar ook het programma.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *